POZNOPOLETNI FESTIVAL 2017

Ob koncu poletja v Mladinskem centru Šmartno ob Paki že tradicionalno pripravljamo Poznopoletni festival. Letos smo za vas pripravili res pester in zanimiv program, ki bo ponudil prireditve za vse okuse. Glavni poudarki letošnjega festivala so koncert Klape Skala, mladinska veselica s Tanjo Žagar, koncerta Severe Gjurin ter Ditke in Ferija Lainščka na gradu Packenstein, glasbeno – gledališka predstava »Tesla« Janeza Dovča ter zaključni rock koncert s Prismojenimi profesorji bluesa in Fed Horses. Več o programu si preberite spodaj.

 

OTVORITEV POZNOPOLETNEGA FESTIVALA 2017: ŠMARŠKA PLAŽA IN ROŠTILJADA, KONCERT KLAPE SKALA, VEČERNA ZABAVA Z DJ SKOR LEE-JEM

PETEK, 25. 8. od 16. ure dalje
PRIREDITVENI PROSTOR MC ŠMARTNO OB PAKI

 

Poznopoletni festival 2017 bomo otvorili v petek, 25. 8. 2017, s šmarško plažo in roštiljado, koncertom priljubljene Klape Skala ter večerno zabavo z DJ Skor Lee-jem. Vse dogajanje bo potekalo na prireditvenem prostoru mladinskega centra.

Začetek dogajanja bo ob 16:00, ko se odpre šmarška plaža. Na njej bodo lahko najmlajši čofotali v bazenčkih, nekoliko starejši pa si boste lahko pod senčniki privoščili osvežilo pijačo. Članice Društva prijateljev mladine bodo za najmlajše pripravile zabavne igre ter delavnice. Preizkusili se boste lahko tudi v raznih taborniških veščinah za kar bodo poskrbeli taborniki rodu Hudi potok. Na roštiljadi nam bodo različne ekipe in društva ponudile najboljše kar premorejo z žara. Strokovna komisija bo med njimi izbrala najboljše tri, ki bodo prejeli praktične nagrade. Jedi iz žara bomo lahko okušali od 17. ure dalje, razglasitev najboljših ekip roštiljade pa bo potekala ob 19. uri. V sklopu popoldanskega dogajanja se bodo zgodili tudi plesni nastopi plesalk plesno rekreativnega studia M dance ter atraktivna modna revija oblačil Grushka design, izpod rok modne oblikovalke Renate Meh.
Ob 20. uri bo sledil vrhunec otvoritve, koncert trenutno najbolj vroče slovenske klape, Klape Skala. Obeta se nam koncert, ki nas bo s svojimi melodijami popeljal nazaj na morje. Vsekakor koncert katerega ne gre zamuditi.
Po koncertu Klape Skala pa uvajamo novost. Večerno zabavo z DJ Skor Lee-jem pod kozolcem. Ta se bo začela ob 22. uri in bo trajala do naslednjega dne. DJ Skor Lee je »resident« DJ na Festivalu nasedlega kita ter v velenjskem eMCe placu.  

ČASOVNICA OTVORITVE PPF 2017:

  • 16:00 Odprtje šmarške plaže, otroške delavnice, taborniške igre ter pričetek peke ekip na roštiljadi
  • 17:00 - 18:00 Plesni nastopi plesalk M dance ter modna revija oblačil Grushka design
  • 19:00 Razglasitev najboljših ekip roštiljade 
  • 20:00 koncert Klape Skala
  • 22:00 - 24:00 večerna zabava z DJ Skor Lee-jem
  • Ves čas bo potekal tudi srečelov z bogatimi nagradami

Več o Klapi Skala si preberite na tej povezavi: http://www.klapaskala.com/

Klapa Skala - Tri dni sem ljubil 

Klapa Skala in Darja Gajšek - Mala barka

PRIREDITEV JE BREZPLAČNA. V primeru slabega vremena bo potekal samo koncert Klape Skala v Kulturnem domu Šmartno ob Paki. 

 

 

MLADINSKA VESELICA S TANJO ŽAGAR IN ANSAMBLOM GREH

PETEK, 1. 9. ob 20. uri
PRIREDITVENI PROSTOR MC ŠMARTNO OB PAKI

Tanja Žagar

 

Ansambel Greh

Za pravo mladinsko veselico bo na prireditvenem prostoru mladinskega centra poskrbela vsem dobro znana Tanja Žagar. Tanja je na sceni že od svoje rane mladosti, ko je bila članica legendarne najstniške skupne Foxy Teens. Z njimi je postala tudi 2-kratna zmagovalka festivala Slovenska popevka. Po razhodu skupine je nadaljevala s samostojno glasbeno potjo, ki je prav tako zelo uspešna. Lansko leto je praznovala že 20. letnico glasbene kariere katero je obeležila z velikim koncertom v Hali Tivoli in ob katerem je izdala zelo uspešen album Carica s hiti "Carica", "Trava" in "Nina Nana".

Pred in po nastopu Tanje Žagar bodo za brusenje pet na plesišču in dobro vzdušje skrbeli člani ansambla Greh. Grehovci so se že dodobra uveljavili na odrih narodno zabavnih festivalov in veselic širom Slovenije. Tako, da se lahko nadejamo odličnega narodno zabavnega večera pred Mladinskem centru Šmartno ob Paki. 

Več o Tanji Žagar si preberite na tej povezavi: http://www.tanjazagar.com/

Več o ansamblu Greh si preberite na tej povezavi: https://www.facebook.com/ansambelgreh/

 

Tanja Žagar – Arriva 

Tanja Žagar - Nina Nana 

Ansambel Greh - Srčni mir

PRIREDITEV JE BREZPLAČNA. V primeru slabega vremena bo potekal samo koncert Tanje Žagar v Kulturnem domu Šmartno ob Paki. 


KONCERT SEVERE GJURIN

PETEK, 8. 9. ob 20. uri
ODER PRI GRADU PACKENSTEIN



Oder na idilični lokaciji, pri ruševinah gradu Packenstein bo zavzela odlična glasbenica Severa Gjurin. Severa bo nastopila skupaj s kitaristom Mihom Krakerjem. Severa Gjurin in Miha Kraker redno sodelujeta na njuni glasbeni poti. Severa je pevka, sicer tudi likovnica. Miha je njen prijatelj in soustvarjalec. Nastopata predvsem preprosto in akustično, največkrat v dvoje ali pa z bratom Severe, Galom Gjurinom. Kot akustični dvojec sta po svoje interpretirala marsikatere domače ali tuje skladbe, ki sta jih podredila svojemu lahkotnemu toplemu zvoku. Obeta se intimen in dinamičen večer, večer glasov in kitarskih zvokov.

 

Več o Severi Gjurin si preberite na tej povezavi: http://www.severagjurin.si/

 

Severa Gjurin - Kakor da se nič ni zgodilo

Severa Gjurin - Ali je še kaj prostora tam na jugu


VSTOPNINA ZA KONCERT ZNAŠA 7€. V primeru slabega vremena bo koncert v Kulturnem domu Šmartno ob Paki.


GLASBENO - GLEDALIŠKA PREDSTAVA »TESLA« JANEZA DOVČA

PETEK, 15. 9. ob 20. uri
KULTURNI DOM ŠMARTNO OB PAKI



Na odru kulturnega doma se nam bo predstavil odličen glasbenik in inštrumentalist Janez Dovč. Tokrat v nekoliko drugačni vlogi kot smo ga običajno vajeni. V vlogi igralca oz. naratorja izvirne in zelo zanimive glasbeno – gledališke predstave »Tesla«, ki pripoveduje življenjsko zgodbo izumitelja Nikola Tesle ali kot ga imenujejo številni »človeka, ki je izumil 20. stoletje«. Janez v predstavi zaigra na mnoge izvirne inštrumente, ki so tako ali drugače povezani z izumiteljem. Predstava se sprehodi skozi devet poglavij Teslovega življenja, ki s pomočjo glasbe, poskusov, biografskih odlomkov in citatov dostopno predstavijo svet Nikole Tesle, njegovih izumov ter predvsem njegove neizmerne humanistične želje po izboljšavi sveta za naslednje generacije. Avtor koncepta, glasbe in izvedbe je zgoraj omenjeni Janez Dovč. Pripravite se na audio – vizualno doživetje katerega ne boste pozabili še nekaj časa. 

Več o predstavi si preberite na tej povezavi: http://janezdovc.si/?p=360

Poglejte si napovednik predstave »Tesla« 

VSTOPNINA ZA PREDSTAVO ZNAŠA 7€.


KONCERT DITKE IN FERIJA LAINŠČEK

PETEK, 22. 9. ob 20. uri
ODER PRI GRADU PACKENSTEIN



V Šmartnem ob Paki se bo premierno predstavila mlada pevka Ditka, ki svoje lepo petje podpre še z igranjem kitare. Ditka je glasbi predana že od svoje rane mladosti. Tekom let se je preizkusila in uveljavila na mnogih festivalih v Sloveniji in tujini. Širšo prepoznavnost v Sloveniji je doživela po izdaji albuma »Ne bodi kot drugi« z istoimenskim singlom. Gre za uglasbitev pesmi Ferija Lainščka, staroste slovenske pisane besede. Pa naj bo to proza ali poezija. In Feri Lainšček ji bo na koncertu stal ob strani saj bosta združila moči in poskrbela za simpatičen preplet uglasbene in brane poezije. Vsekakor koncert za vse glasbene sladokusce.

Več o Ditki si preberite na tej povezavi: http://www.ditkamusic.com/

Ditka - Ne bodi kot drugi

Ditka - Drugi breg želja

VSTOPNINA ZA KONCERT ZNAŠA 7€. V primeru slabega vremena bo koncert v Kulturnem domu Šmartno ob Paki. 


ZAKLJUČEK POZNOPOLETNEGA FESTIVALA - ROCK KONCERT PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA & FED HORSES & SHADOWS PLAY

PETEK, 29. 9. ob 21. uri
PRIREDITVENI PROSTOR MC ŠMARTNO OB PAKI

 Prismojeni profesorji bluesa

 


Fed Horses

 

Shadows Play

 

Poznopoletni festival bomo, tradicionalno zaključili z rock koncertom, ki ga pripravljamo v soorganizaciji s Klubom študentov šmarške fare. Letos bodo za glasno rockovsko zabavo s primesmi bluesa in countrya poskrbeli Prismojeni profesorji bluesa in Fed Horses. Prismojeni profesorji bluesa so mlad, energičen, udaren in glasen blues kvartet, ki se je z skoraj nadzvočno hitrostjo prebil na sceno in velike odre v Sloveniji in tujini. Za njimi je izdaja prvega albuma, turneja po ZDA, gostovanje na odrih širom Evrope. Pred njimi pa prvi »špil« v Šmartnem ob Paki.

Pred njimi bodo publiko ogrevali njihovi dobri prijatelji iz skupine Fed Horeses. Fed Horses igrajo zvokovno dovršen country-rock med katerega se na koncertih mešajo vplivi bluesa. Skupina se je na sceno prvič postavila leta 2014 z zmago na natečaju ŠOURock in je od takrat ni več zapustila. Ta čas so v procesu snemanja svojega prvenca. Njihov singl »Down« je postal tudi popevka tedna na Val 202.

Večer bodo zaključili lokalni rockerji Shadows Play, ki so se delno oblikovali iz kitarske sekcije velenjske skupine Trainstation Cafe, poznane kasneje tudi kot Shadows play, poimenovane po komadu legendarnega irskega kitarskega virtuoza Roryja Gallagherja. Skupina dela na lastnih aranžmajih kot rudi na preigravanju klasik rocka in bluesa.

Več o Prismojenih profesorjih bluesa si preberite na tej povezavi: https://www.facebook.com/wackybluesprofessors/
Več o Fed Horses si preberite na tej povezavi: http://www.fedhorses.com/

Več o Shadows Play si preberite na tej povezavi: https://www.facebook.com/shadowsplayband/

 

Prismojeni profesorji bluesa - Party Time

Prismojeni profesorji bluesa - Voodoo Child  Prismojeni profesorji bluesa - Voodoo Child  

Fed Horses – Down 

Fed Horses – Sober 


KONCERT JE BREZPLAČEN. V primeru slabega vremena bo koncert potekal v Kulturnem domu Šmartno ob Paki. 


NAKUP VSTOPNIC ter ABONMAJSKIH VSTOPNIC

Vstopnice za vse plačljive dogodke Poznopoletnega festivala lahko kupite v prostorih MC Šmartno ob Paki v delovnem času ali uro pred dogodkom. 

 

ABONMAJSKA VSTOPNICA: kupite lahko tudi abonmajsko vstopnico s katero imate plačano vstopnino na plačljive dogodke, na brezplačnih dogodkih pa vam pripada ena gratis pijača na dogodek. Cena abonmajske vstopnice znaša 17€. Kupite jih lahko v prostorih MC Šmartno ob Paki v delovnem času ali uro pred dogodkom.

Za več informacij pokličite 064 167 940 ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez