Na delavnici GLINA smo bili zelo ustvarjalni in spretni

V soboto, 19. maja 2018, je pod kozolcem Mladinskega centra Šmartno ob Paki potekala ustvarjalna delavnica Glina. Delavnica je odlično uspela, saj se je je udeležilo kar 25 udeležencev, ki so se preizkusili v oblikovanju gline na lončarskem vretenu ter pri ročnem delu z glino.

 

Letošnja delavnica je bila že tretja zapovrstjo. Veseli nas, da je delavnica GLINA vsako leto bolje obiskana in uspešna v vseh pogledih. Letošnje se je udeležilo kar 25 udeležencev, ki so si, pod mentorstvom lončarke Helene Felicijan, izdelali več izdelkov iz gline. Od skodelic, tablic z reliefnimi motivi, štempiljk, živali … Vrhunec pa je za vsakega udeleženca predstavljal preizkus oblikovanja gline na lončarskem vretenu. Tako so si udeleženci s pomočjo Helene izdelali manjšo posodo ali krožnik. Vsi so se strinjali, da je delo na vretenu prav poseben izziv in da je prav poseben občutek, ko se glina oblikuje na tem lončarskem pripomočku. Vse izdelke, ki so jih udeleženci izdelali na delavnici, bodo v lončarskem centru Bahor spekli v peči za žganje gline. Tako da jih bodo udeleženci kasneje dobili in imeli za trajen spomin, dekoracijo ter uporabo v svojih domovih.


Po koncu delavnice so se vsi strinjali, da je bila ta zelo uspešna ter da se že veselijo delavnice naslednje leto. Mi pa se že oziramo proti koncu maja, ko bo pri nas potekala vseslovenska kiparska delavnica ter v začetek junija, ko bomo izvedli delavnico izdelave kratkega filma in varne rabe interneta.

 

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Martinov svet logoti brez