Jazz klub v Šmartnem ob Paki

V okviru Poznopoletnega festivala smo minuli petek v Šmartnem ob Paki gostili Big Band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

 

Kulturni dom v Šmartnem ob Paki se je v petek, 7. septembra, prelevil v pravi jazz klub, kot ga je poimenoval sam dirigent Big Banda Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje Jani Šuligoj. Malo za šalo, a veliko za res je povedal, da so se zaradi navdušenja nad ambientom nastopajoči dogovorili, da namesto v svojih »orkestrskih« majicah tisti večer nastopijo oblečeni »elegantno po svoje«. Da šteje vsak detajl, se člani orkestra, ki letos obeležuje 10-letnico delovanja, dobro zavedajo. Na odru je prevladovala mladostniška razigranost, ki jo je ves čas budno nadzoroval profesor Šuligoj. Kakovostna izvedba koncerta, na katerem so prevladovali predvsem ritmi jazzovskih skladb znanih avtorjev, je navdušila obiskovalce in aplavzu ni bilo videti konca. Glasbeniki so se vrnili na oder in zaigrali še poslednjo skladbo. Po vnovičnem odhodu z odra pa je del banda dobro razpoloženo publiko s spontanim preigravanjem razveseljeval še nekaj minut.

 

Glede na dobro obiskan koncert in odlično vzdušje se veselimo naslednjega obiska velenjskega Big Banda. Prva priložnost bo morda že predstavitev njihovega samostojnega albuma.

 

 

 

 

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez