Poznopoletni festival: mladinska veselica

Prvi hlad poznopoletnih večerov bomo na naši mladinski veselici preganjali s plesom in petjem ob zvokih ansamblov Spev in Zažur. 

 

Za hrano in pijačo je poskrbljeno. Pripravili smo tudi bogat srečelov.

 

Ansambel Spev deluje od leta 2002, v tem času pa so fantje dosegli številne nagrade na različnih festivalih in izdali 8 albumov. Poleg mnogih uspehov so najbolj poznani po sodelovanju z Lojzetom Slakom, ki jim je nekoč zaupal, da ga spominjajo na njegov ansambel. Skupaj so posneli CD ploščo Po Slakovi poti, vsako leto pa v Rdeči dvorani v Velenju priredijo tudi istoimenski koncert, ki ga posname in predvaja RTV Slovenija. S Slakovim dovoljenjem so posneli tudi več priredb njegovih skladb, med njimi Minili sta že leti dve v sodelovanju s Tanjo Žagar, za katero so posneli tudi videospot. Po Slakovi smrti leta 2011 so njemu v spomin posneli pesem Spev za godca. V slovenščini so priredili tudi veliko dalmatinskih skladb, ki jih izvajajo različne klape, med drugim Neskončno sem jo ljubil (Ne diraj moju ljubav) in Pel bi zate (Da te mogu pismom zvati).
Pred ansamblom Spev se bo predstavil še ansambel Zažur, ki je mlada narodno-zabavna zasedba, katere začetek delovanja sega v konec leta 2016. Sestavljajo ga trije mladi fantje in simpatično dekle, ki prihajajo iz okolice Velenja in Velike Pirešice. V ansamblu prevladuje energija, dobra volja, predvsem pa prijateljstvo, kar pride do izraza na mnogih veselicah in ostalih zabavah, na katerih veliko igrajo.

Vsi nastopajoči nam obljubljajo vroč, čeprav jesenski, večer.

 


Več o ansamblu Spev: http://ansambel-spev.com/index.php

 


Več o ansamblu Zažur: https://www.facebook.com/Ansambel-Za%C5%BEur-723989314417367/

 

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez