Dragi mladi, vabljeni ste vsi na kup!

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki organiziramo v sodelovanju z Občino Šmartno ob Paki poseben dogodek za VSE MLADE, ki bo potekal v petek, 26. oktobra 2018, od 18. ure dalje v prostorih Mladinskega centra. Glavni namen dogodka je zbor in druženje mladih, čemur želimo dodati poučno in tudi zabavno noto. Mlade bo pozdravil in nagovoril tudi župan Janko Kopušar.

 

 

  • ŠE VEDNO VOZIM – VENDAR NE HODIM (Zavod VOZIM)

Dogodek bomo pričeli z interaktivno delavnico za mlade, ki jo spremljajo osebne zgodbe poškodovancev v prometnih nesrečah s hudimi telesnimi poškodbami. Ta bo skozi lastne izkušnje podal neposredne informacije o pomenu varne vožnje. Predstavljena bodo tudi Drunk Busters ali »pijana očala«, ki simulirajo različne stopnje alkoholiziranosti in prisotnost psihoaktivnih substanc v organizmu. Udeleženci boste lahko na varen način izkusili, kako močno alkohol in druge psihoaktivne substance oslabijo posameznikove zmožnosti zaznavanja in gibanja v prostoru. Iz prve roke boste pridobili informacije o pomenu prometne varnosti, vzrokih za nastanek prometnih nesreč in možnih hudih posledicah prometnih nesreč. Preventivne prometne delavnice vplivajo na spremembo stališč in vedenja mladih v prometu ter razbijajo stereotip invalidnosti. 

 

  • NA SOKU Z ŽUPANOM

Sledilo bo sproščeno srečanje z županom, ki vas bo povabil k pogovoru in vas spodbudil k podaji predlogov, pobud in komentarjev v zvezi z življenjem mladih v občini. Imaš vprašanje za župana? Zapiši ga že zdaj! Izkoristi priložnost, da boš (u)slišan.

 

  • ZAKLJUČNA ZABAVA S KONCERTOM

Dogodek bomo zaključili z večerno zabavo, in sicer nas bo proti vikendu odnesla skupina UP N' DOWNS, ki bo preko svoje glasbe ponudila kar nekaj odgovorov na vprašanja mladih. Si v dilemi, kam pelje tvoj vlak in če je res vse popolno, ko si mlad? Imaš premalo poguma, da pobarvaš svet po svoje? Rabiš »brco v rit«, da postaneš revolucionar? Ostani z nami do konca!

 

  • SMEH JE POL ZDRAVJA

Naše druženje bo začinil začetnik v komediji Šoštanjčan Sebastjan Spital, ki je pred kratkim prebolel PDS (pred diplomirana sitnoba) in iz te izkušnje izšel še boljši in močnejši ( = diplomirani inženir elektrotehnike). Pravi, da "simptomi niso preveč hudi, le v trgovini si dlje časa, sicer imaš ful dela, ampak kar naenkrat so etikete od jogurtov izredno zanimive. In to, da imaš gužvo morš nujno razložiti trgovki. Pa ful se ti lušta pira, sam točen ti je premrzel, iz flaše prekisel ... V glavnem: siten si kot dri***." Vaša usta bo skušal raztegniti v nasmeh vsaj do ušes.

 

 

Med glavnimi sklopi pripravljamo za udeležence še nekaj presenečenj in brezplačno pogostitev. Zdaj ni več dileme, kaj boste počeli v petek, šestindvajsetega!

PRIDITE NA KUP!

 


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Amadeja Koren

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Martinov svet logoti brez