Delavnica za najstnike "ŠKLJOC" in fotka je na netu!

»ŠKLJOC« IN FOTKA JE NA NETU

(DELJENJE FOTOGRAFIJ PREK SPLETA)

 

Delavnica ob dnevu varne rabe interneta

Dragi najstniki, spoštovani starši. 

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki se letos pridružujemo aktivnostim, ki potekajo v okviru meseca varne rabe interneta in katerih cilj je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike. Hkrati je tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji.

 

 

Dan varne rabe interneta 2020 bo potekal v torek, 11. februarja 2020, pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet«. Dan po tem, v sredo, 12. februarja 2020, pa bomo pri nas pripravili delavnico za najstnike od 6. do 9. razreda. Na delavnici bomo obravnavali dve temi, povezani s fotografiranjem, snemanjem in objavljanjem na spletu: TO SE (NE) SME STORITI Z MOJO FOTOGRAFIJO! in DELJENJE GOLIH FOTOGRAFIJ PREK SPLETA.

 

Na delavnici želimo vzpostaviti sproščeno vzdušje, zato bo delo potekalo v obliki neformalnega druženja s pogovorom. Preko primerov iz vsakdanjega življenja bomo z udeleženci ugotavljali, kaj se sme in kaj se ne sme početi na spletu, spoznali človekovo pravico do lastne podobe, se naučili prepoznavanja nasilja v obliki deljenja golih fotografij prek spleta brez privolitve. Namen delavnice je spodbuditi udeležence k etičnemu ravnanju na spletu, spoštovanju zasebnosti in intimnosti ter spodbujanje medsebojnega razumevanja.

 

Delavnica bo potekala v sredo, 12. februarja 2020, ob 18. uri v dvorani Marof (MC Šmartno ob Paki). Trajala bo predvidoma 1 uro. Udeležba je BREZPLAČNA.

 

Zaradi lažje organizacije in priprave gradiva je zaželena predhodna PRIJAVA (najstniki se lahko prijavite sami ali vas prijavijo starši):

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

telefon: 064 167 940

Koledar dogodkov

Martinov svet logoti brez