Vabimo: EX AURO - pridih Španije

EX AURO je plesno-glasbeni projekt (world-jazz-fusion), v katerem sta svoje 'zlate vizije' združila Maria Keck in Tomaž Pačnik. Gre za rezultat njunega skupnega raziskovanja ter za izjemno zvočno popotovanje, skozi katerega na kreativen način, v sodobnih in živih priredbah predstavljata mešanico flamenca ter oživljata druge, z njim povezane eksotične glasbene zvrsti.

 

OBVESTILO: zaradi nastale situacije z novim koronavirusom – SARS-CoV-2 (COVID-19) je dogodek PRESTAVLJEN! O novem datumu vas bomo obvesili preko spletne strani in naših družbenih omrežij. Hvala za razumevanje in pazite nase!

 

Pri nas bosta premierno zaigrala tudi nekaj svežih priredb, hkrati pa predstavila njun prvi album.


Maria Keck (ples, vokal) je madžarska umetnica, ki je dolga leta živela in delovala v Španiji. S plesom in glasbo je prepotovala že dobršen del sveta, skozi različne zasedbe in projekte pa predstavlja tako tradicionalne, kot moderne zvrsti flamenca in etna.


Tomaž Pačnik (klavir) je skozi sodelovanja z mnogo skupinami že dolgo del slovenske in mednarodne glasbene scene ter ustanovni član etno-jazz zasedbe Jazoo. V zadnjih letih ga je obsedel flamenco, s katerim se vedno bolj aktivno ukvarja. Tomaža Pačnika sicer poznamo že precej časa, saj je v Šmartnem ob Paki več let vodil Glasbeno šolo GVIDO, prirejal različne koncerte učencev, ustvarjal šolske muzikale ter nasploh tvorno sodeloval tako z MC Šmartno ob Paki, OŠ bratov Letonja, pa tudi z nekaterimi glasbeniki (Marko Berzelak). V zadnjem času pa se poleg pedagoškega dela precej bolj posveča kreativnemu ustvarjanju, koncertiranju ter skladanju.


EX AURO je spoj dveh umetnikov iz različnih ustvarjalnih okolij, ki skozi glasbo in ples najdeta sebe in drug drugega. Napetost, ki jo v prostoru ustvarita že s prihodom na oder, poslušalcu postopoma odstira najgloblja čustva, ga vodi skozi lastne zgodbe ter intimno nostalgijo, proži bitko med egom in razgaljenostjo, energija v prostoru pa mu skozi čutne melodije in zvoke slej ko prej odpre vrata ter ga povabi v stanje rahle zamaknjenosti ...


Maria in Tomaž sta nastopila že na mnogo festivalih tako v Sloveniji, kot tudi tujini. Tudi v letošnjem letu ju čaka precej novih izzivov ter festivalskih, klubskih ter gledaliških odrov.

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez