LEGO robotika – za male in velike otroke

Lahko bi rekli, da je delavnica LEGO robotike pri nas postala že stalna počitniška aktivnost. V sodelovanju z Malimi ustvarjalci smo jo tako ponovno organizirali v petek, 3. julija.

Na ustrezni varnostni razdalji in ob upoštevanju preostalih higienskih navodil je tokrat programiralo 9 udeležencev, in sicer v programih Robopionirček, Robolešnik ter najzahtevnejšem po imenu Robomojster. "Lešniki" in "pionirčki" so se lotili lažjih programerskih izzivov, kot so: opica naj premika roke z različno hitrostjo, med zvokom grmenja in hrustanja naj bo dve sekundi premora, ptici naj se vrtita vsak v drugo smer ipd. Medtem ko so »mojstri« pokazali, da so na dobri poti do inovativnih programerjev, saj so morali po navodilih sestaviti avto, ki je na osnovi ustreznih ukaznih nizov sam vzvratno bočno parkiral v začrtan prostor. Udeleženci, kot tudi njihovi starši ob koncu, so bili nad dosežki navdušeni in nekateri izmed njih so nam povedali, da že nestrpno čakajo na avgustovski termin delavnice.

Da je LEGO robotika nekakšen fenomen med počitniškimi aktivnostmi v Šmartnem ob Paki, dokazuje dejstvo, da se na delavnico vselej vračajo tisti, ki so se je že kdaj udeležili, vedno več pa je tudi novih obrazov. Lovro, ki je tokrat sodeloval v skupini Robomojstrov, se je delavnice udeležil tretjič in še vedno ga mika tudi naslednji obisk. Prav to je čar tovrstnih delavnic – kljub številnim ponovitvam se namreč aktivnosti na delavnicah ne ponavljajo. Izgleda tudi, da delavnica v prihodnje ne bo več zgolj »otroška«, saj so zanimanje zanjo začeli izkazovati tudi nekoliko starejši »otroci«.

 

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez