Vseslovenska likovna delavnica v skrajšani obliki uspela

Pretekli teden smo v Mladinskem centru Šmartno ob Paki gostili likovnike na tradicionalni vseslovenski likovni delavnici, ki jo že vrsto let zapovrstjo prirejamo skupaj z Javnim skladom republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD).


Letošnja delavnica je bila zaradi razmer s koronavirusom in z njim povezanimi ukrepi in priporočili izpeljana v nekoliko drugačni, bolj zgoščeni obliki kot pretekla leta, ko so se likovniki iz vse Slovenije zbrali v mladinskem centru v avgustu in tukaj intenzivno ustvarjali 10 dni. Temu je vsako leto sledila razstava nastalih del v dvorani Marof. Letošnja izvedba delavnice je bila skrajšana na 4 dni in je imela omejeno število udeležencev ter je potekala v skladu s priporočili NIJZ. Vendar kljub temu ni bila nič manj ustvarjalna in kreativna. Morda navzlic vsemu prej naštetemu še bolj! Tako je letos na delavnici, katere tema je bila industrijska krajina, pod mentorstvom akademskega slikarja Dušana Fišerja ustvarjalo 8 udeleženk. Te so skozi likovni izraz raziskovale specifične pomene in vloge industrije v smislu človekovega preživetja, odvisnosti, razvoja, dobrega in negativnega vpliva na človeka in na naravo … To se je lepo videlo na končnih delih, ki so bila kot vedno dodelana, kompleksna a obenem sveža in všečna.


Letošnje leto se zaradi skrajšanega formata in razmer delavnica žal ni zaključila z zaključno razstavo v dvorani Marof mladinskega centra. V kolikor bodo razmere dopuščale bo JSKD razstavo postavil na ogled v prostorih galerije Muzeja premogovništva Velenje. Veseli nas, da so se vse udeleženke in mentor delavnice v Mladinskem centru Šmartno ob Paki vnovič počutili prijetno in domače ter se v Šmartno ob Paki radi vračajo. Vsi se nadejamo, da drugo leto spet v običajnem terminu in formatu.

 

2 LIKOVNA 2020 2

 

3 LIKOVNA 2020 1

 

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez