#šopnamigov || Mala pozornost za veliko veselje

Razveselite starostnike z voščilnico

 

MC Šmartno ob Paki se letos pridružuje vseslovenski akciji zbiranja voščilnic za starostnike, katere pobudnica je Ana Petrič, direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice pri Ljubljani. Da lahko majhna pozornost resnično naredi veliko veselje, so že preverili in dokazali, saj namreč akcija letos poteka že peto leto.

 

Letos želijo, da bi dobronamerno pismo razveselilo prav VSE, ki jeseni življenja ne preživljajo na svojih domovih, ampak v domovih ali centrih za starejše, zato je njihov cilj zbrati kar 21.000 prazničnih voščil. Predvsem bodo tega veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihov nabiralnik pristanejo zgolj položnice in reklame. Letos je lahko z vašo pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo drugače.

 

 

KAKO SODELUJETE:

Napišite kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je besedilo napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in  b e r l j i v e.

Pismo ali voščilnico po želji okrasite.

 

To pismo ali voščilnico vstavite v ovojnico, nanjo pripišite svoje podatke in

jo do ponedeljka, 30. 11. 2020,

prinesite na zbirno mesto.

 

  

 

 

 

 

 ZBIRNA MESTA:

- Mladinski center - nabiralnik (na terasi)

- Mercator Šmartno ob Paki (škatla stoji pri stebru med vhodom in blagajnami)

 

 

Vsa oddana pisma bomo iz Mladinskega centra poslali v DEOS Center starejših Notranje Gorice, kjer bodo vsako pismo pregledali, vložili v novo kuverto ter nanjo napisali ime in priimek enega izmed stanovalcev (zaradi zagotavljanja varstva podatkov). Prav vsako bo izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi (v vseh centrih in domovih po Sloveniji), po potrebi prebrano in prilepljeno na steno.

 

 Verjemite, da bo to nekaj izredno lepega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko kaj prejel. Bodite vi ta nekdo!

 

Hvaležni vam bomo za sodelovanje, da zberemo čim več voščil in dosežemo cilj ter prižgemo teh 21.000 iskric veselja, ganjenosti in pozornosti. Letošnje leto je že tako težko – starostniki so bili deležni izolacije, prepovedi obiskov, strahu in stiske. Prepričani smo, da je sodelovanje v tem projektu najmanj, kar lahko storimo zanje. Hkrati pa se v tem času povežemo s svojimi družinami, skupaj preživimo kvaliteten čas in ustvarjamo.

 Foto: Unsplash

 

  

 

 

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez