Vabilo na sprehod med poezijo

V Šmartnem ob Paki bomo v počastitev slovenskega kulturnega praznika na ogled postavili izbrana dela tukajšnjih pesniških ustvarjalcev.

 

Težko je v dani situaciji obeležiti kulturni praznik, ko pa je poglaviten sestavni del kulturne dejavnosti prav publika. Ne moremo na proslavo, ne na gledališko predstavo, koncert ali recital, spletnih dogodkov pa smo -roko na srce - že rahlo siti, poleg tega pa ti, vsaj nekaterim, ne prinesejo tistega pristnega doživetja kulture.

 

V času najhujše digitalizacije smo si v mladinskem centru privoščili korak nazaj. Letošnji Prešernov dan - dan, ko se spominjamo največjega slovenskega pesnika, bomo obeležili drugače. Analogno. V živo! K sodelovanju smo povabili literarno sekcijo Potke, ki deluje v okviru Kulturnega društva Šmartno ob Paki. Člani sekcije so prispevali svoja pesniška dela, ki jih bomo obesili po plakatnih mestih in oglasnih tablah v središču Šmartnega.

 

Med poezijo se boste lahko sprehodili že v nedeljo, 7. februarja, vsekakor pa v ponedeljek, 8. februarja.

 

 

 

Oglasne deske oz. plakatna mesta:

  • pri cerkvi sv. Martina,
  • pri lekarni,
  • na kulturnem domu,
  • pri Kavarni Karmen,
  • na objektu Marof pri mladinskem centru.

 

Med sprehajanjem za trenutek postojte ob izbranih verzih. Upamo, da bo tovrstna obeležba slovenskega kulturnega praznika iz hiš privabila čim več ljudi in pokazala, da kultura še živi.

 

Pesmi bodo na ogled od 7. 2. 2021 do prelepitve.

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Martinov svet logoti brez