Vabilo na potopisno predavanje

V sklopu dogodkov ob obeležbi 130-letnice Savinjske železniške proge vas vabimo na potopisno predavanje z naslovom Transsibirska železnica – od Moskve do Pekinga.

 

Potopisno predavanje bo v torek, 29. junija 2021, ob 21. uri v prijetno hladnem zavetju kozolca MC Šmartno ob Paki (v primeru zelo neugodne vremenske situacije v dvorani Marof). 

 

Opis predavanja

"Več kot 7600 km dolgo potovanje z vlakom pričnem v Moskvi, prestolnici vsemogočne Rusije. Po ogledu Rdečega trga, Kremlja in katedrale Sv. Vasilija se usedem na vlak in podam na pet dni dolgo vožnjo do Mongolije. Da mi na vlaku ni bilo dolgčas, so poskrbeli sopotniki: norveška brata in skupina ruskih profesorjev, s katerimi smo se vsak večer dolgo v noč zabavali.
Po petih dneh vožnje z vlakom prispem v Ulan Bator, glavno mesto te ogromne države in to ravno v času Naadama, najbolj znanega mongolskega festivala, ki ga nekateri imenujejo tudi nomadske olimpijske igre. Lokostrelstvo, konjske dirke in rokoborba so trije najpomembnejši mongolski športi.
Nato se ponovno usedem na vlak in pot nadaljujem proti Kitajski prestolnici Peking. Tja pridem ravno v času olimpijskih iger. Ogledam si Prepovedano mesto in Kitajski zid. Iz Pekinga nadaljujem potovanje proti Xian, kjer me fascinirajo svetovno znani glinasti vojščaki. V Chengdu me očara park z očarljivimi in prisrčnimi pandami in velika Buda. Potovanje končam v gospodarskem središču Kitajske - Šanghaju. V predavanju, ki traja 60-70 minut, bomo skupaj prepotovali več tisoč kilometrov dolgo pot."

 

O predavatelju

Predaval bo Zoran Furman. Temperamenten in zvezdav mladenič, ki se zaveda, da so potovanja tudi oziroma predvsem priložnost za spoznavanje samega sebe. Za njim in zagotovo tudi pred njim je pestra paleta popotniških doživetij. In vse te bogate izkušnje puščajo pečat tudi na njegovi osebnosti. Zoran postaja vse bolj razumevajoč, topel, duhovit, predvsem pa samozavesten. Če zmore popotnik iz raznovrstnih izkušenj na različnih koncih sveta posrkati tisto najboljše, je to neprecenljiva naložba, ki človeka plemeniti in osmišlja njegovo življenje. In to Zoranu uspeva.

 

Vstop je prost. Vabljeni!

 

 

 

 

 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Martinov svet logoti brez