Otroški sobotni živžav

V okviru TVU 2021 (Tedni vseživljenjskega učenja) in ob tednu otroka prirejamo v MC Šmartno ob Paki otroški sobotni živžav, ki bo potekal 9. oktobra 2021 dopoldne.

 

Program:
Menjalnica igrač
Potekala bo ves čas trajanja dogodka (9.00–13.00)

 

Imajo vaši otroci doma igračo, ki je že dolgo niso prijeli v roke, jim ni najbolj pri srcu ali so se je preprosto naveličali? Nikar je ne pustite, da bi se doma na njej nabiral prah ali bi osaljena ležala na dnu omare! Vabljeni, da jo skupaj z otrokom prinesete na menjalnico. 
Menjalnica deluje po sistemu prineseš eno – odneseš eno. Število prinesenih igrač ni omejeno, višek igrač bomo podarili v dobrodelne namene. Prosimo, da so igrače čiste in/ali delujoče.
Starost sodelujočih na menjalnici igrač ni omejena.

 

 

Joga za otroke
Pričetek ob 10.00 (trajanje pribl. 45 min)


Joga za otroke je igriva, sproščena in zabavna vodena vadba, ki otrokom omogoča, da spoznajo preproste tehnike sproščanja in se preko različnih iger in pravljic naučijo osnovnih jogijskih položajev. Vadba izboljšuje ravnotežje, koordinacijo in držo, razvija disciplino in samonadzor, izboljša moč možganov, pozornost in koncentracijo, povečuje moč in prožnost, zmanjšuje stres in sprošča napetost.
Izvaja Mojca Drofelnik.

 

Delavnica »MI in narava«
Pričetek ob 11.00 (trajanje pribl- 45 min)


Otroci bodo preko igre spoznavali pojem in problem podnebnih sprememb (prilagojen človek ne jezi se, spomin, zbijanje kegljev …) in preko pogovora razmišljali o tem, kaj lahko sami storijo za varovanje narave.

Izvaja Zavod Savinja.

 

 

Vse aktivnosti otroškega sobotnega živžava so za udeležence brezplačne.
Joga in delavnica sta primerni za otroke od 5. leta dalje. Zaželene so prijave (za jogo in delavnico) na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 040 172 025 (Amadeja).

 

 

Delavnica »MI in narava« se izvaja v okviru operacije Mi smo SVETloba, izvajalec delavnic je Zavod Savinja. Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez