Akcija zbiranja voščilnic za starostnike

Letos se v MC Šmartno ob Paki ponovno pridružujemo vseslovenskemu projektu "Mala pozornost za veliko veselje", ki je tudi naj prostovoljski projekt leta 2020, njegova pobudnica pa je Ana Petrič, direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice pri Ljubljani.

 

Potrebujemo vašo pomoč!
Z vašo pomočjo bi želeli narisati nasmehe na obraze starejših in prižgati iskrice v njihovih očeh. Cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji. Predvsem bodo tega veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihovih nabiralnikih pristanejo zgolj položnice in reklame. Letos je lahko z vašo pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo drugače.

 

Kako sodelujete?
Napišite kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Zaželeno je, da na praznično voščilo tudi kaj prilepite ali narišete, da bo res nekaj posebnega. Na hrbtno stran lahko zapišete svoje podatke.

 

Voščilo do srede, 1. 12. 2021, oddajte na enem od zbirnih mest:

  • MC Šmartno ob Paki - škatla pri vhodu ali poštni nabiralnik na terasi
  • Market Mercator Šmartno ob Paki - škatla pri stebru med vhodom in blagajnami

 

In potem?

Vsa oddana pisma bomo iz mladinskega centra poslali v DEOS Center starejših Notranje Gorice, kjer bodo vsako pismo pogledali, vložili v novo kuverto ter posredovali naprej do starejših širom Slovenije. Prav vsako bo izročeno stanovalki ali stanovalcu vseh centrov in domov po Sloveniji, po potrebi prebrano in prilepljeno na steno.

 

Lahko nam verjamete, da bo to nekaj izredno lepega in globokega, saj starejši v času napredka tehnologije dobivajo vse manj pisem in voščil, marsikdo pa nima nikogar, od katerega bi lahko kaj prejel. Bodite vi ta nekdo! 

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Martinov svet logoti brez