Sodelovanje nevladnih organizacij v Razvojnem svetu Savinjske regije

Regionalno stičišče NOVUS iz Velenja razpisuje postopek izbora šestih predstavnikov NVO v Razvojni svet Savinjske regije. Več si preberite v objavi Regionalnega stičišča NOVUS spodaj. 

 

Na podlagi Odloka o ustanovitvi Razvojnega sveta Savinjske regije (Uradni list RS, št. 20/11) je Regionalno stičišče nevladnih organizacij Savinjske regije NOVUS pristojno za izvedbo izbora predstavnikov NVO v Razvojnem svetu Savinjske regije.

 

Svet sestavljajo:

  • voljeni funkcionarji v občini (člani občinskega/mestnega sveta in župan/županja),
  • predstavniki gospodarstva, vključeni v organe zbornice, ki imajo sedež v regiji,
  • predstavniki nevladnih organizacij v regiji (v nadaljevanju: NVO), ki imajo sedež v regiji,
  • predstavniki območnih razvojnih partnerstev s sedežem v regiji (v nadaljevanju: ORP).

Število članov Sveta iz prve alineje prejšnjega odstavka šteje 12 članov, iz druge alineje prejšnjega odstavka šteje 12 članov, iz tretje alineje prejšnjega odstavka šteje 6 članov ter iz četrte alineje prejšnjega odstavka šteje še dodatno toliko članov kolikor ORP deluje na področju regionalnega razvoja v Savinjski regiji na dan sprejema tega odloka.

 

Kdo lahko kandidira?

(1) Nevladna organizacija, ki lahko sodeluje v tem izboru, je pravna oseba zasebnega prava, ki izpolnjuje pogoje kot jih določa Zakon o nevladnih organizacijah, in ima sedež oz. registrirano poslovno enoto na območju Savinjske regije (Osrednje Celjsko območje - UE Celje, UE Laško, Savinjsko-Šaleško območje - UE Velenje, UE Mozirje, Spodnje Savinjsko območje - UE Žalec, Dravinjsko območje - UE Slovenske Konjice, Obsoteljsko in Kozjansko območje - UE  Šentjur pri Celju, UE Šmarje pri Jelšah).

 

(2) Izbira se šest (6) članov/predstavnikov nevladnih organizacij, in sicer: po (2) predstavnika iz Savinjsko-Šaleškega območja; po (1) predstavnik za Celjsko, Spodnje Savinjsko, Dravinjsko ter Obsoteljsko in Kozjansko območje.

 

(3) Vsaka nevladna organizacija lahko predlaga samo enega kandidata.

 

Kandidata posamezna nevladna organizacija predlaga tako, da izpolnjeno prijavnico (najkasneje do 30. 3. 2021 do 12h), posreduje regionalnemu stičišču:

  • po e-pošti (skenirana prijavnica s podpisom in žigom) na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • po pošti na naslov: Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS, Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • osebno na naslov: Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS, Trg mladosti 6, 3320 Velenje (vsak delovnik med 7.30 h in 15.30 h).

Prijava, poslana po e-pošti, mora vsebovati scan podpisa.

 

Prijava mora prispeti na enega od naštetih načinov najkasneje do 30. 3. 2021 do 12 h, ne glede na način pošiljanja.

 

Celoten postopek je opisan v Poslovniku postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojni svet Savinjske regije.

 

Za dodatne informacije o postopku izbora vam je na voljo vodja postopka Snježana Lekić, na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Vse informacije lahko dobite tudi na naši spletni strani: http://www.sticisce-novus.si/podrocja-dela/sodelovanje-v-razvojnem-svetu-savinjske-regije

Koledar dogodkov

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Martinov svet logoti brez